Melasse havermoutkoekjes met rozijnen en chocolade

Ingrediënten

  • 2 cups = 400 gram Havervlokken

  • 1 cup Volkorenmeel

  • 1 cup Roomboter ongezouten

  • 1 cup Suiker (indien gewenst minder)

  • 1 tot 2 tbsp Melasse

  • 1 Banaan, geprakt

  • 1 cup Rozijnen

  • ½ cup Chocolade, pure in stukjes gehakt

  • 1 tsp Baksoda

  • 1 tsp Bakpoeder

  • 2 tsp Kaneelpoeder

  • 2 tsp Vanille extract

Benodigdheden

  • Handmixer

  • Bakpapier

  • Bakplaat

  • 2 mengkommen

  • Spatel en vork

  • En schone handen


Bereiding

Verwarm de (hete lucht) oven voor op 200 graden. Meng in een van de mengkommen meel, baksoda, bakpoeder en kaneel. Meng daarna met een handmixer in de tweede mengkom de boter, suiker, melasse en vanille extract goed door. Voeg daarna de geprakte banaan mengsel nog ongeveer 5 minuten goed door. Voeg dit beslag, de rozijnen en de chocolade toe aan de droge ingrediënten en roer met een spatel alles goed door.

Rol van het beslag balletjes (zo groot als een bitterbal) plaats deze op het bakpapier en druk lichtjes aan. Let op: plaats ballen niet te dicht op elkaar anders. Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten gaar en laat deze op een rooster goed afkoelen.


Vorige
Vorige

Kerst mocktail met tropische vibes

Volgende
Volgende

Maispap