Maispap

4 Maiskolven 

(from scratch) voor 4 personen of porties. Omdat mais nu in seizoen is. Dit recept is tevens prep proof. 

  • 1l gefilterd water

  • 250 ml (plantaardige)melk 

  • Snuf gerapte nootmuskaat, zout en vanille poeder 

  • 1 pijpje kaneel en wat kaneelpoeder voor over de pap

  • Zoetmiddel naar keuze ik gebruik ahornsiroop 

  • Optioneel; handje rozijnen

  • Optioneel 1 eetlepel maismeel opgelost in wat melk om de pap desgewenst in te dikken.

Wat heb je nodig?

  • Scherp mes

  • Blender of staafmixer 

  • Pannetje

Bereiding

Maiskorrels van de kolf af snijden en deze met 1 liter water in een blender tot een gladde massa mixen. Breng de melk met daarin het pijpje kaneel aan de kook en voeg daarbij de gladde massa en laat het zachtjes verder pruttelen. Meng een eetlepel van het maismeel in een kommetje en voeg dit toe aan de maïspap zodat het verder indikt. voeg als laatst de nootmuskaat, zout en vanille poeder naar smaak toe.


Vorige
Vorige

Melasse havermoutkoekjes met rozijnen en chocolade

Volgende
Volgende

Boekweitbites met pompoen en boerenkool