Maispap
4 Maiskolven
(from scratch) voor 4 personen of porties. Omdat mais nu in seizoen is. Dit recept is tevens prep proof.
1l gefilterd water
250 ml (plantaardige)melk
Snuf gerapte nootmuskaat, zout en vanille poeder
1 pijpje kaneel en wat kaneelpoeder voor over de pap
Zoetmiddel naar keuze ik gebruik ahornsiroop
Optioneel; handje rozijnen
Optioneel 1 eetlepel maismeel opgelost in wat melk om de pap desgewenst in te dikken.
Wat heb je nodig?
Scherp mes
Blender of staafmixer
Pannetje
Bereiding
Maiskorrels van de kolf af snijden en deze met 1 liter water in een blender tot een gladde massa mixen. Breng de melk met daarin het pijpje kaneel aan de kook en voeg daarbij de gladde massa en laat het zachtjes verder pruttelen. Meng een eetlepel van het maismeel in een kommetje en voeg dit toe aan de maïspap zodat het verder indikt. voeg als laatst de nootmuskaat, zout en vanille poeder naar smaak toe.