Boekweitbites met pompoen en boerenkool

Ingrediënten

  • 1 cup gekookte boekweitkorrels

  • 1 cup fles pompoen gaar gestoomd

  • 2 cup boerenkool fijngesneden

  • 1 sjalotje fijngesneden

  • 1 knoflookteen geperst

  • 2 eetl kokosolie

  • ¼ gewelde zonnepitten

  •  ¼ water

  • 1 tsp appelazijn

  • 1 tsp verse marjoraan gehakt

  • 1 tsp Cayennepeper

  • 2 tsp zwarte peper

  • 2 tsp zeezout

  • Wat glutenvrije meel (bijv. kikkererwten of amandelmeel)

    Voor de mayo dip: meng 2 eetlepels Veganaise, ½ eetlepel Dijonmosterd, bieslook fijngesneden,1/2 tl knoflook en versgemalen zwarte peper.


Benodigdheden

  • Foodprocessor

  • Mengkom

  • Koekenpan

  • Bord

  • En schone handen

 (Voor)Bereiding Bak de boekweit even kort in wat kokosolie en kook deze daarna in 10 minuten gaar in water (1 cup) Meng de zonnepitten, water, appelazijn in de foodprocessor tot een gladde massa en zet dit mengsel even aan de kant. Strooi wat meel op een groot bord zodat de bites hierdoor gerold kunnen worden.

Bereiding

Fruit in de olie het sjalotje en de knoflook even tot de sjalot zacht en glazig is. Prak in de mengkom de pompoen fijn en voeg daarna de rest van de ingrediënten, ook het zonnepittenmengel, toe. Maak van het mengsel kleine balletjes en rol deze door het meel. Verhit in de koekenpan de rest van de olie en bak daarna de bites goudbruin.


Vorige
Vorige

Maispap