Rodebietensoep met gember en kokosmelk

Ingrediënten

  • 2 sjalotten

  • Een beetje kokosolie om in te fruiten

  • 1 teen knoflook

  • 500 gram rode bieten

  • Sap en wat rasp van de schil , van 1 sinaasappel

  • Gember geraspt

  • 1 Cayennepeper

  • Kurkuma puntje van een theelepel

  • 200 gram linzen gekookt

  • 1 liter water

  • 2 biologische bouillonblokjes

  • Scheutje kokosmelk

  • Geroosterde zonnepitten en/of verse kruiden ter garnering.

  • zw + zout

Benodigdheden

  • Staafmixer

  • Pannetje


Bereiding

Versnipper de uien en fruit deze tot glazig in de kokosolie. Voeg daarna de gember, kurkuma en knoflook toe en fruit nog even door. Schil de rodebieten, snij in stukjes en bak even mee. Voeg daarna de linzen, cayenne peper en de sinaasrasp toe. Giet het water en de boullionblokjes erbij in de pan en kook de bieten gaar. Breng de soep verder op smaak met de sinaasappelsap, zwarte peper en zout en mix daarna met een staafmixer tot een gladde soep. Serveer met een scheutje kokosmelk en wat geroosterde zonnepitten of wat verse kruiden.

Enjoy!


Volgende
Volgende

Kerst mocktail met tropische vibes