‘Het is mijn passie om mensen in staat te stellen met voeding hun gezondheid te verbeteren‘

Wil je kennismaken? 
Mijn verhaal:

Ik ben Bianca Cronie het gezicht achter The Health Collab. Ik ben natuurvoedingsdeskundige, mental coach en hormoon-trainer gespecialiseerd in het succesvol begeleiden van mensen die met inzet van volwaardige voeding (preventief) hun gezondheid willen verbeteren.

Eigenlijk ben ik al mijn hele leven met voeding bezig. Na kookworkshops te hebben gegeven als hobbyist wilde ik meer. Ik besloot in 2016 een opleiding te volgen over natuurvoeding. In datzelfde jaar stond mijn wereld even op z’n kop toen ik tegen burnout-klachten aanliep. Tijdens een preventief medisch onderzoek werd ik doorverwezen naar mijn huisarts omdat er bij mij een verontrustend hoge bloeddruk werd gemeten.   Ik kon dezelfde dag nog bij mijn huisarts terecht die na onderzoek dezelfde conclusie trok.  Van mijn huisarts kreeg ik te horen dat ik meteen aan de bloeddruk-medicatie moest. Toen ik vroeg hoe lang ik aan de medicatie moest was het antwoord: “Voor de rest van je leven, omdat je erfelijk belast bent voor hart- en vaatziekten.”

Dat was voor mij de druppel. Mijn wereld stortte in omdat alles waar ik voor stond (gezond, vitaal, geen medicatie) klonk als een leugen. Het leek toen bad timing maar enkele dagen na het verpletterende nieuws bleek de timing perfect. Tijdens de opleiding heb ik me kunnen verdiepen in het sturen met voeding om mijn eigen klachten te verminderen. Met behulp van natuurvoeding en het toepassen van mijn kennis heb ik mijn gezondheid positief weten te beïnvloeden. Ook heb ik mijn energie en levenslust terug. Mijn gewicht is stabiel. Ik zit op hetzelfde gewicht als op mijn 21e. Ik ben overtuigd van de helende kracht van voeding. Maar bovenal: ik ben nu volledig van de bloeddruk-medicatie af.

Mijn kennis overdragen door praktische handvatten mee te geven die meteen toepasbaar zijn, vind ik fantastisch. Ik word gelukkig als ik naast 1-op-1 coaching ook binnen een groepsdynamiek getuige ben van het ‘aha’ moment van cursisten.  Als groepscoach en workshopbegeleider behandel ik op aanvraag onderwerpen met voeding als thema.

Met mijn achtergrond als Natuurvoedingsadviseur, Gewichtscoach en Hormoon-trainer begeleid ik mijn cliënten vanuit een holistische visie en kennis over de fysiologische processen in het lichaam. Mijn onderscheidend vermogen ligt op het gebied van voedingsproducten uit de cultuur van mijn cliënten. Koken in eigen keuken met eigen recepten is van toegevoegde waarde bij het realiseren van duurzame gedragsverandering. Door volwaardige voeding in te zetten tijdens gezondheidsklachten heb ik aan den lijve ondervonden dat volwaardige voeding onlosmakelijk verbonden is met goede gezondheid, je welbevinden en in je kracht staan.

Het is mijn passie om liefdevol en vol overtuiging mensen in staat stellen met smaakvolle voeding die ze niet onbekend is hun gezondheid en welbevinden aanzienlijk te verbeteren.