Rodebietensoep met gember en kokosmelk
Ingrediënten
2 sjalotten
Een beetje kokosolie om in te fruiten
1 teen knoflook
500 gram rode bieten
Sap en wat rasp van de schil , van 1 sinaasappel
Gember geraspt
1 Cayennepeper
Kurkuma puntje van een theelepel
200 gram linzen gekookt
1 liter water
2 biologische bouillonblokjes
Scheutje kokosmelk
Geroosterde zonnepitten en/of verse kruiden ter garnering.
zw + zout
Benodigdheden
Staafmixer
Pannetje
Bereiding
Versnipper de uien en fruit deze tot glazig in de kokosolie. Voeg daarna de gember, kurkuma en knoflook toe en fruit nog even door. Schil de rodebieten, snij in stukjes en bak even mee. Voeg daarna de linzen, cayenne peper en de sinaasrasp toe. Giet het water en de boullionblokjes erbij in de pan en kook de bieten gaar. Breng de soep verder op smaak met de sinaasappelsap, zwarte peper en zout en mix daarna met een staafmixer tot een gladde soep. Serveer met een scheutje kokosmelk en wat geroosterde zonnepitten of wat verse kruiden.
Enjoy!